معرفی انواع خوراک

خوراک دام:

  • کنسانتره دامی

کنسانتره به معنای متراکم است. این نوع خوراک اغلب به صورت پلت با اندازه های گوناگون و گاهی به شکل مش (آردی) تولید می‌شود. کنسانتره دامی خوراکی است که دارای ترکیبات غنی از چند ماده غذایی ارزشمند است و برای تغذیه دام و تولید مثل آن بسیار مهم و ضروری است. زمانی که مقدار معینی از ماده‌هایى مانند سبوس، تفاله چغندر قند، جو و کنجاله تخم پنبه، کنجاله کنجد را با مکمل های معدنى و ویتامینى مخلوط می‌کنند، کنسانتره تهیه مى‌شود.

در کنسانتره‌های دامی مقدار زیادی پروتئین و فیبر می‌توان یافت و استفاده از آن‌ها در کنار انواع علوفه ضروری است. کنسانتره‌ها در انواع کنسانتره دام شیری، کنسانتره دام پرواری و استارتر گوساله ارائه می‌شوند. انتخاب بهترین کنسانتره دامی و خرید آن اهمیت بسیاری در سلامت و رشد دام دارد.

  • کنجاله دامی

کُنجاله پس مانده جامدی است که بعد از روغن‌کشی از دانه‌های روغنی به‌جا می‌ماند. کنجاله سویا، کنجاله ذرت و کنجاله کلزا از مهم ترین کنجاله های دامی هستند.

  • سبوس دامی

سبوس خوراکی از پوسته گندم، جو و برنج است. این خوراک دام سرشار از ویتامین های B، A، پتاسیم، پانتوتنیک اسید، آهن، روی، منیزیم، فسفر، مس، منگنز و سلنیوم است. لازم به ذکر است که وجود ویتامین A در سلامت دام و طیور بسیار موثر است.

خوراک طیور:

خوراک طیور شامل انواع دانه ها، پلت یا کنسانتره و کنجاله است.

  • انواع دان‌های طیور

ذرت، دانه جو و انواع دان های آماده مهم ترین بخش خوراک طیور تخمگذار و گوشتی را تشکیل می‌دهند.

  • کنسانتره طیور

کنسانتره یا همان خوراک فشرده در جیره غذایی طیور نقش پررنگی دارد. کنسانتره مرغ گوشتی و مرغ تخمگذار تفاوت‌هایی با یکدیگر دارد.

  • کنجاله طیور

انواع کنجاله سویا، کنجاله کنجد، کنجاله پنبه دانه، کنجاله آفتابگردان و کنجاله کلزا با داشتن پروتئین‌های گوناگون به عنوان منبع تامین پروتئین گیاهی، نقشی مهم در جیره‌های غذایی طیور دارند.

علاوه بر این خوراک که غذای اصلی دام و طیور را تشکیل می دهد، مکمل ها و افزودنی ها نیز در جیره غذایی دام و طیور نقش دارند.

غذای آبزیان:

  • پودر ماهی

از پودر ماهی تحت عنوان مهم‌ترین و استراتژیک ‌ترین عنصر در خوراک آبزیان یاد می‌شود. خلوص، تازگی، بالا بودن پروتئین، بالا بودن اسیدهای آمینه، بالا بودن مواد معدنی، بالا بودن اسیدهای چرب ضروری (اسیدهای چرب امگا 3) و پایین بودن ازت آزاد، خصوصیت‌های یک پودر ماهی مطلوب جهت به کارگیری در فرمول غذای آبزیان می‌باشد. به صورت میانگین پودر ماهی کیفیت بالا حاوی 60 تا 70 درصد پروتئین، 2 تا 14 درصد چربی، 6 تا 12 درصد رطوبت و از 18 تا 25 درصد خاکستر می‌باشد.

درج دیدگاه جدید